Verspaner

Verspaner. Wat is dat?
Bij Stream Opleidingen kun je met de opleiding verspaner draaier, frezer of machinebankwerker worden. In de opleiding leer je vormen uit metaal te maken door er kleine deeltjes uit weg te halen. Ook leren we je om je gereedschap te controleren op nauwkeurigheid. Binnen de opleiding Metaalbewerken kun je kiezen uit verschillende vakrichtingen en doorgroeien naar specialistische functies.

IMG_7059Verspanen is precisiewerk. Je leert draaien, frezen en slijpen met draaibanken en machines. Je werkt met allerlei materialen, van titanium tot aluminium. Voor je aan je werk begint, krijg je een werktekening. Het is belangrijk dat je zorgvuldig werkt. De onderdeeltjes die je maakt moeten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig zijn. Want stel je toch eens voor dat een tandartsboor niet goed werkt!

Afhankelijk van je profiel kun je de volgende vakken verwachten:
▪ Basisvaardigheden metaal
▪ Draaien
▪ Frezen
▪ Machinaal verspanen
▪ Basis CNC verspanen
▪ Extra functioneel
▪ Maatschappelijk Cultureel
▪ Veiligheid VCA1

Carrière
Als verspaner werk je in machinefabrieken, onderhoudswerkplaatsen, een instrumentenmakerij, gereedschapsmakerij of de technische dienst van een industrieel bedrijf. Je bewerkt verschillende materialen, onderhoudt machines en kijkt ze na op slijtage en beschadiging.

Zie ook
Opleidingsprofielen BOL/BBL

Print pagePDF pageEmail page