Opleidingsprofielen

Heb jij een VMBO diploma en lijkt techniek je wel leuk? Dan heeft Stream Opleidingen een paar mooie mogelijkheden voor je!

1) Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
Bij de BBL ga je werken en leren tegelijk. Je krijgt direct praktijkervaring van Stream Opleidingen en het bedrijf waar je in dienst bent. Theorie wordt gegeven door docenten van buitenaf. Na je diploma is het mogelijk om bij je leerbedrijf te blijven werken.

2) Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
Soms wil je nog helemaal niet gaan werken. Eigenlijk moet je nog een beetje uitzoeken wat bij je past. Dan kun je bij ons de BOL doen! Je leert in principe hetzelfde als in de BBL, maar het is meer een stage dan een baan. De praktijk krijg je bij Stream Opleidingen en bij verschillende stagebedrijven. En als je laat zien dat je er echt voor gaat, kun je eventueel na je diploma bij een stagebedrijf blijven werken.

3) Combi BOL – BBL
Je kunt ook een combi maken. Dan loop je eerst een soort stage (BOL). En dan ga je in je tweede jaar of zelfs al eerder bij een bedrijf in dienst en kun je geld gaan verdienen (BBL). Je moet dan wel tijdens je stage laten zien dat je het waard bent.

Met een VMBO-techniek diploma begin je gelijk op niveau 2. En na je diploma kun je doorstromen naar niveau 3 of 4.

stroomschema-bol-bbl

Op niveau 2 kun je bij ons de volgende opleidingen doen:
Basislasser
Verspaner
Plaatwerker
Pijpenbewerker
Monteur service & onderhoud
Constructiewerker
Scheepsmetaalbewerker

Op niveau 3 zijn de opleidingen:

Allround Constructiewerker
Allround Lasser
Allround verspaner


Print pagePDF pageEmail page