Cursussen

Naast de reguliere dagopleiding op BBL niveau 2, ontwikkelt en verzorgt Stream Opleidingen ook losse cursussen op verschillende gebieden. Zo zijn er cursussen op het gebied van Lassen, Bankwerken, Scheepsbouw, Constructie en Pijpenbewerken. Het meest gangbare cursusaanbod staat hieronder vermeld.

Ook bij een meer specifieke cursusvraag kan Stream Opleidingen zeker een rol van betekenis spelen. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van onze opleidingslocatie en onze jarenlange kennis en ervaring.

Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE) 1
18 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat de basiskennis en -vaardigheden van het booglassen met beklede elektrode in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma Lassen BMBE niveau 1 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE) 2
18 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van het booglassen met beklede elektrode in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma Lassen BMBE niveau 2 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE) 3
22 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van het booglassen met beklede elektrode in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma Lassen BMBE niveau 3 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Booglassen Met Beklede Elektroden (BMBE) 4
28 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van het booglassen met beklede elektrode in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma Lassen BMBE niveau 4 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Mig/Mag lassen niveau (MIG/MAG) 1
18 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat de basiskennis en -vaardigheden van booglassen met afsmeltende lasdraad in beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Mig/Mag niveau 1 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Mig/Mag lassen niveau (MIG/MAG) 2
18 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van booglassen met afsmeltende lasdraad in beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Mig/Mag niveau 2 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).
IMG_8903

Mig/Mag lassen niveau (MIG/MAG) 3
22 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van booglassen met afsmeltende lasdraad in beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Mig/Mag niveau31 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Mig/Mag lassen niveau (MIG/MAG) 4
28 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van booglassen met afsmeltende lasdraad in beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Mig/Mag niveau 4 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tig lassen niveau (TIG) 1
18 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat de basiskennis en -vaardigheden van booglassen met niet-afsmeltende elektroden in inert beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Tig niveau 1 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tig lassen (aluminium of rvs) niveau (TIG) 2
18 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van booglassen met niet-afsmeltende elektroden in inert beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Tig niveau 2 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tig lassen (aluminium of rvs) niveau (TIG) 3
22 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van booglassen met niet-afsmeltende elektroden in inert beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Tig niveau 3 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tig lassen niveau (TIG) 4
28 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat kennis en -vaardigheden van booglassen met niet-afsmeltende elektroden in inert beschermgas in praktijk en theorie. Bij voldoende resultaat voor beide toetsen ontvangt u het diploma lassen Tig niveau 4 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Tekeninglezen / Pijpenbewerken Isometrie
14 dagdelen/avonden (inclusief examen)
De cursus omvat het schetsen in de Isometrische een Amerikaanse projectie. De schetsen zijn 2 en 3 dimensionaal. Bij voldoende resultaat bij de eindtoets ontvangt men een certificaat van Stream Opleidingen dat men de cursus heeft gevolgd.

Basisveiligheid VCA 1 (B-VCA)
4 dagdelen/avonden (exclusief examen)
De cursus omvat hoe men werkzaamheden veilig kan uitvoeren en hoe risico’s tijdens het werk tot een minimum kunnen worden beperkt. Onderwerpen zijn ondermeer, Arbowet, risico’s en ongevalpreventie, gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar, werkvergunningen en besloten ruimten, persoonlijke beschermingsmiddelen, hijsen en tillen; struikelen, uitglijden en verstappen, veilig werken op hoogte enz.

Wenst u meer informatie dan kunt u gebruik maken van het informatieformulier.

Wilt u inschrijven voor een cursus, dan kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier cursussen [PDF]. Dit formulier kunt u downloaden en wij verzoeken dit formulier ingevuld en ondertekend te faxen naar faxnummer 010-2041419.

Print pagePDF pageEmail page